> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Наско Сираков дава Левски на феновете


61 0

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков обмисля да даде контролния пакет акции на феновете. Той признал на среща с акционери, че това е най-голямата му цел, откакто е на “Герена”. Сираков желае феновете да избират президента на клуба заедно с неговия екип, каквато е практиката в грандовете Байерн Мюнхен и Реал Мадрид. Настоящият собственик на Левски обаче имал съмнение, дали това е възможно юридически.
Всичко разкри бившият председател на тръст „Синя България“ Васил Колев, който е бил на срещите тази седмица на “Герена”. На тях е присъствал и изпълнителният директор в оставка Павел Колев, който одобрява идеята. Както е известно фенската организация притежава 10% от акциите на “сините”.
С тези действия става ясно, че на “Герена” желаят да оправят закъсалия клуб, а не да го хвърлят във “В” група.

Ето какво оповести Колев:
“Сираков ще направи консултации и другата седмица ще каже дали ще стане. Създава се сдружение. В него членове са клубните членове (освободени от членски внос), взели карта (ако искат, защото е формален акт), и такива, които станат членове. Сдружението придобива 50%+1 от акциите на клуба. То избира свой председател и Управителен съвет, който процедурно се явява и управляващ екип на клуба.

Формално това слага край на всякакви претенции от всеки. Ако някой иска – събира мнозинство и сменя/кандидатира се, управлява, отчита се и т.н. Според моето мнение е необходимо Сираков да джироса 40%+1 от дяловете си и е логично тръстът да джироса на сдружението своите 10%, защото ще е изпълнил чрез това сдружение целта си за структурата на “Левски”, така че няма нужда да притежава акции.

Като цяло от присъствалите от ръководството не чух някакви възражения, напротив – имаше мнения, включително на Павел Колев, в подкрепа на структурна реформа. Самият Сираков потвърди, че това му е целта от първия ден, в който е получил акциите.

Аргументи защо е добре за Левски това не мисля точно в този пост да изтъквам, но ще отделя време. Като цяло от присъствалите от ръководството на Левски не чух някакви възражения, напротив – имаше мнения, включително на Павел Колев в подкрепа на структурна реформа. Всички други дивотии на този фон нямат никакво значение“, написа Васил Колев.

Снимка: Левски

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading