> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски обмисля да ходи във “В” група


63 0

Левски може да заиграе от сезон 2021/2022 в Югозападната Трета лига. Това може да се случи, след като ръководството на “сините” обсъжда идеята да се откаже доброволно от професионалния си лиценз. Това съобщи в личния си подкаст и част от сайта dsport журналистът Томислав Русев.
Идеята за отиване при аматьорите официално е била обсъждана на Управителен съвет на “Герена” преди няколко дни. Засега няма официална позиция на ръководството на Левски по въпроса. Причината за това евентуално решение са дълговете, които продължават да притискат “сините”.

Фактите са, че Левски би трябвало да получи лиценз за новия сезон в Първа лига у нас, тъй като е подал сравнително изрядни документи за миналата финансова година. Делата, дължимите суми и тези, които могат да са проблемни за участието на “сините” в професионалния футбол, се трупат отново след януари 2021-ва и не натежават при лицензирането за предстоящия сезон.

Все пак може да има и допълнителна намеса от европейски контролни органи, ако твърде много играчи потърсят правата си за неизрядност от клуба, каквито информации също вървят в пространството от седмици. За момента това е само хипотеза, по-вероятно е клубът да получи лиценза си за Първа лига безаварийно.

Но дори Левски да вземе лиценз, шефове са обсъждали вариант – краен, разбира се, доброволно да се откажат от мястото си в професионалния футбол и да тръгнат от аматьорския. Там да се започне начисто и да се сложи край на безпаричието, което е до голяма степен заради тежкото наследство на твърде големи плащания към играчи с години наред, политика на разточителни договори и разходи.

“Информацията ми, смея да твърдя, е сериозна. Доброволно да се откажеш от лиценза си, това ми се струва странно. Освен това задълженията във “В” група си стоят”, казва Русев. Той винаги е бил близо до случващото се на “Герена”.
Разбира се, при далеч по-скромен бюджет и предимно евтини и млади футболисти, такъв ход ти дава време да поизчистиш от дълговете с драстично намаляване на разходите.

Снимка: Левски

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading