> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Стойко Сакалиев дава съвети на ЦСКА


38 0

Бившият футболист на ЦСКА Стойко Сакалиев коментира състоянието на отбора. Бургазлията даде ценни съвети на треньора Бруно Акрапович, който постоянно е хокан от футболисти, които в момента не са на заплата на “Армията”. Екснападателят го прави, след като от няколко месеца е помощник-треньор на втородивизионния Септември Симитли и смята, че има опит да казва какво ще е правилно за тима от “Армията”.
Саката днес навършва 42 години.

“Благодаря, че ме поздравявате за моя рожден ден. Чувствам се добре, здрав съм и продължавам да си гоня моите мечти и цели във футбола. От към тъчлинията е малко сложно. Да бъдеш помощник-треньор е голяма отговорност. Не мога да кажа, че съм свикнал с тази част от новото ми начинание. Важното е, че това ми доставя изключително голямо удоволствие”, каза Сакалиев пред “Дарик”.

“Аз съм оптимист като цяло за българския футбол. Конкретно за националния отбор – аз съм работил с Ясен Петров и мога да кажа, че той е добър треньор. Специалист, който залага на млади футболисти. За мен, за да се стигне до някъде трябва да се дава шанс на младите. Те трябва да затвърдят добрите игри, които са показали. Това, че Ясен е извикал по-млади футболисти показва, че България има таланти, които могат да се борят за нещо по-голямо. Надявам се да не загубим двубоя срещу Швейцария. Да играят по начина, по който те умеят. Най-важно е Ясен да ги настрои за един добър мач.

Винаги съм мислил така – човек трябва да гледа себе си и отбора, в който играе. В случая, ако ние вярваме в отбора всичко може да се случи и да се постигне. Всичко е въпрос на вяра и на нагласа. Всеки един треньор си избира метода и начина на работа. Дали е правилно, или не да гледа само нашия тим, а да не коментира съперника, ще се види след мачовете. Въпросът е в мотивацията и настройката. В този момент във футболна България няма по-подходящ от Ясен Петров. Минахме през доста треньори, чести смени, не се дава време да се работи. Според мен Ясен, ако го оставят да работи, ще стигне до резултати”, каза бившият футболист на ЦСКА.

За мен лично ЦСКА трябва да играе доста по-атакуващ футбол. Трябва да играят с двама нападатели, за да се получават повече голови положения. На мен с тази схема на игра ми се струва, че малко по-дефанзивно играят. За мен, за да побеждава ти да нямат проблеми с отборите от топ 6, трябва да играят по-атакуващ футбол. От гледна точка на Али Соу продажбата му е окей за него, от страна на нас феновете и хората, които обичат ЦСКА, не е удачен момент. Но това е решение на ръководството, което взима решенията. Но ако искат да гонят трофеи трябва да има изграден отбор, който е заедно от поне две години. Не съм се старал да ставам любимец на “червените” фенове, но така се е случило. С любовта към отбора, поведението ми на терена и може би с това, че винаги съм твърдял, че ЦСКА е най-великият и голям клуб в България“, сподели още Саката.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading