> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ясен Петров разкри новия капитан на България


67 0

Ясен Петров даде пресконференция преди старта на световните квалификации. “Лъвовете” посрещат утре Швейцария, а с капитанската лента на Националния стадион те ще бъдат изведени от Георги Костадинов. Според пловдивчанина халфът на руския Арсенал Тула най-заслужава лентата.
“Георги Костадинов ще е капитан на отбора, другите капитани ще бъдат Божиков и Димитър Илиев. Благодаря на ръководството на стадион “Васил Левски”, да благодаря на женския месец март, успяхме два дни да направим много хубав тренировъчен процес. Благодаря на момчетата за доста добрата работа, която свършихме, за доброто настроение”, започна той.

Има доста опитни играчи, както и доста млади. Трябва да внимаваме как да интегрираме младите хора, ще е убийство да ги вкараме в мачове срещу Швейцария и Италия, търсим облик на отбора, както и резултати, това е световна квалификация. Извикали сме тези, които са в най-добро състояние в момента, ще ги интегрираме по най-правилния начин”.

“Всеки дойде с някакви болежки, Гълъбинов имаше проблем, който не е толкова сериозен, той за мача с Италия ще е ок, за мача с Швейцария ще го съхраним. Наясно сме с тактическата постройка за Швейцария, ще се опитаме да сме гъвкави. След един мач може да се случат много неща, програмата е доста тежка, но както за нас, така и за противниците”, добави селекционерът.

“Мразя маските, живях в друга държава, в която си носеха маските, и там не ги харесвах, надявам се да доживеем един свят без маски”.

Не може да променим жребия, те са ярък фаворит, няма да коментирам съперника, дали имат проблеми, това си е техен проблем дали ще ни подценят или фаворизират. Ще е интересно и за мен, ще видим утре, дано е приятна изненада”, коментира още селекционерът.

“Имам очаквания, започваме да се опознаваме, когато влезеш в битка ще се усетят нещата. Нека мине един мач, нека стъпим на реални факти, когато влезем в битка ще видим реално къде сме.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading