> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ганаец съди Левски за 250 000 евро


20 0

Вече бившият футболист на Левски Насиру Мохамед ще сезира Световната футболна централа ФИФА за дължими суми от страна на клуба. Това твърди сайтът от родината на футболиста Гана ghanasoccernet.com.
Ганаецът пристигна на стадион “Георги Аспарухов” през юли 2019 г. Той изигра 35 мача, в които отбеляза 3 гола. Преди дни се появи информация, че Мохамед ще е поредният чужденец, който ще напусне “сините”. Новината все още не е официално потвърдена от клуба.

Ако информацията, че Мохамед ще си търси правата пред ФИФА се потвърди, това ще е сериозен удар по Левски, който ще бъде задължен да изплати всички дължими суми на футболиста по договора му, който бе до юни 2022 г, които възлизат на около 250 000 евро.

А причината за напускането му е неизплатено възнаграждение. Именно тези суми ганаецът с шведски паспорт ще търси по съдебен ред, подавайки сигнал до ФИФА. Според ghanasoccernet.com футболистът е получавал по 22 000 евро на месец. При “сините” обаче финансовата ситуация е тежка. Част от играчите не са получавали заплати от месеци.

Ако от ФИФА удовлетворят желанието на Мохамед, то най-вероятно от Левски ще трябва да му изплатят всички дължими суми до края на договора през юни 2022 г.
Нападателят не е единственият, който си тръгна от клуба в последните дни. Ребин Сулака и Тома Даске също напуснаха Левски. Говори се, че това се е случило и с нападателя Билал Бари.

Снимка: Левски

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading