> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Робърта е топпокупка на Ди Си Юнайтед


69 0

Нападателят Найджъл Робърта се превръща в един от най-скъпите играчи в историята на новия си отбор. Игралият до преди дни на “Герена”, влезе в Топ 5 на Ди Си Юнайтед. Робърта ще стане 5-ият най-скъпо закупен футболист от Ди Си Юнайтед, в който преди време игра легендата на българския футбол Христо Стоичков.
Повече американците са плащали за Луи Кастано, когото привличат през 2017 година от Бока Хуниорс срещу 1,43 милиона долара.

Трети в своеобразната класация е норвежкият нападател Ола Камара, чийто трансфер от китайския Шенжен през 2019-а е на стойност $2,45 милиона. Втори е Пол Ариола – взет от Тихуана през 2017-а. Най-скъп пък е перуанският национал Едисон Флорес (26 г.). За него през миналата година от Ди Си Юнайтед изваждат 4,94 милиона долара, за да го вземат от Монаркс Морела.

В същото време, сделката между Левски и клуба от МЛС е пред финализиране. Двете страни вече са сключили договор, който ще влезе в сила, след като 23-годишният нидерландец получи работна виза и премине успешно медицинските прегледи.
За правата на централния нападател на “Герена” ще получат 1,2 милиона долара. Наред с това ще имат и 10 процента от бъдеща продажба на Найджъл.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading