> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ясен Петров се зарече да гради силен отбор на България


46 0

Ясен Петров се зарече на прибиране от Дъблин да изгради силен национален отбор на България. Селекционерът смята, че е започнал промяната, след като в първите три мача използва 25 души, като 10 от тях бяха абсолютни дебютанти.
Джанини призна, че има две договорени контроли преди Европейското – срещу Русия и Словакия, като има и трета, но не назова съперника.

“Равносметка няма. Реалността е явна за всички. Влезнахме на дълбокото в първите два мача. Нямахме време да се сработим и да подготвим абсолютно нов отбор. Направихме добър колектив. Всички, които бяха с нас, могат да го потвърдят. Нужно е време, наистина. Дано младите играчи да са титуляри в собствените си отбори, „да ни вадят очите”, а когато ги извикаме, да ги приобщим към колектива. Отборът на Швейцария е граден седем години, за Италия – не коментирам. Там се представихме на добро ниво. Всички обстоятелства около този двубой ще го обсъждат журналистите. Вчера беше тежък мач срещу съперник, който игра бараж за Европейското първенство. Тяхната цел е второто място и оцениха факта как играхме ние. Трябва да се отдаде заслуженото, че момчетата се сбиха”, започна Петров на летище София.

Абсолютно оправдаха доверието ми новите. Десет човека, които никога не бяха играли за националния отбор, се справиха. 26 човека повикахме – 25 играха. Използвахме целия наличен потенциал и не мога да бъда недоволен. Най ме впечатли атмосферата в отбора и обстановката е прекрасна. Този отбор има нужда от подкрепа. Ще продължа да го повтарям. Ако нямаме резултати, аз ще поема отговорността”, говори селекционерът.

Пет мача има още, математически могат да се изчислят всякак. Максимумът е 15, минимумът не знам колко ще спечелим. Италия и Швейцария са отбори, които наистина са на много високо ниво. Дори Северна Ирландия е напред от нас в ранглистата. Ние сега градим нов отбор, дайте му време. Тези момчета, младите, имат нужда от подкрепа. Швейцария и Италия не искаме да ги убиваме в битка с негативни емоции. Вчера дори точката… те дебютират в мач със спечелена точка. Който е гледал мача, видя, че беше битка. Сбиха се и направиха позитивен дебют”, продължи Ясен.

„Аз призовавам младежите с изявите си, че искат да играят тук. Първо в клубовете си. Когато са там и играят редовно, няма проблем за мъжкия национален отбор. Всеки един, „който ни вади окото”, има възможност да се интегрира. Най-много игра Чочев. Това е едно много позитивно момче. Последните 20 минути вчера го виждах, че изнемогва, но нямаше как. Няма да казвам какви трудности имахме. Сигурен съм, че след 2-3 месеца ще бъде още по-добър. Сега получава втори шанс след травмата. Пожелавам му да е жив и здрав и да помага на младите в България”, акцентира той.

Не е спекулация мача с Русия. Знаем и за Словакия, това са потвърдените досега. Има и трета. Ето възможност ние по някакъв начин пак да направим още по-добър колектив. Преди европейското са всички. Най-интересното е, че ние сме търсени за контролите. Може да искат да ни бият много, ама няма да ни бият. Цели и резултати? Целите ни са да направим един наистина по-млад отбор, необременен и искащ да постига резултати. Който не се страхува от никой. Ще се изисква време, да ги пуснем в бой. Бяхме вчера на истинска битка”, заяви Петров.

Ние да не сме световни шампиони по футбол, как да не се радваме? Италия са четири пъти шампиони. Северна Ирландия са 49-и, а ние 68-и. Не сме пораженчески настроени. И други ще отидат в Белфаст и да видим какво ще стане. Не сме поели България да е първи в групата. Появихме се в момент, който трябва да го вдигнем този отбор. Стъпваме върху това нещо. Лесно е да излееш кофа с негативизъм. Нали искаме да градим, подкрепяйте тогава”, завърши Петров.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading