> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Японците потвърдиха, че Олимпиада ще има


0
0
231

Ново американско предупреждение към Япония относно рисковете от заразяване с коронавирус, няма да повлияят на отложените летни игри, споделиха от японското правителство и организаторите на Токио 2020.

Съветническата група на американския департамент призовава гражданите да не пътуват до „Страната на изгряващото слънце“, където границите са вече затворени за почти всички чужденци. Като причина за това се изтъква здравна препоръка, както и „второстепенни фактори като наличност на търговски самолети, рестрикции за влизане на американски граждани и трудности при придобиването на тестове за коронавирус в рамките на три календарни дни“. Това се случва по-малко от два месеца преди откриващата церемония на Летните олимпийски игри, които бяха отложени миналата година заради глобалната пандемия.

Японското правителство увери, че мярката няма да се отрази на Игрите. „Няма промяна в американската позиция за подкрепа усилията на Япония да проведе Олимпийските и Параолимпийските игри“, каза говорителят на правителството Кацунобу Като на редовен брифинг. Организаторите на Токио 2020 също увериха, че продължат да работят изкъсо за безопасното и успешно провеждане на Олимпиадата в японската столица. До момента едва 2% от местното население е ваксинирано срещу коронавирус.

Правителството планира да приключи ваксинацията на населението над 65-годишна възраст до края на юли, когато стартират Олимпийските игри, но министрите заявиха, че Игрите не фигурират във ваксинационния план, като няма дата за другите възрастови групи. Общественото мнение е в по-голямата си част срещу провеждането на Олимпиадата това лято, но организаторите неколкократно казаха, че надпреварата може да се проведе безопасно. Мнозинството от атлетите в олимпийското село ще бъде ваксинирано преди да пристигнат в Япония, въпреки че ваксинацията не е задължителна за участниците.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments