> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Въпреки протестите: Олимпиада в Токио ще има


0
0
283

Въпреки протестите, Олимпиада в Токио ще има. Говорителят на МОК Марк Адамс заяви, че Игрите няма да бъдат отлагани при никакви положения, независимо от обществените нагласи в Япония.

Малко повече от два месеца преди Игрите, японците масово се обявиха против провеждането им заради излизащата от контрол ситуация с коронавируса в страната.
Правителството въведе доста строги мерки, а в Токио и още десетки градове на страната, се появиха плакати с призив за отмяна на Игрите.

Против Олимпиадата се обявиха и някои от най-известните в световен мащаб японски спортисти и популярни личности. Именно от тези спортисти се очакваше да са хората, които най-силно ще се застъпят за Олимпиадата, водени от желанието си да участват на най-голямото спортно събитие на родна земя.

Нищо подобно, а протестите дори превзеха онлайн пресконференцията на МОК. Докато говорителят на централата говореше пред журналистите, единият от тях извика доста силно:
Никаква Олимпиада, не на Олимпиадата. Ние не искаме вашата Олимпиада. Нито в Лос Анджелис, нито в Токио, на нито едно място по света. Най-вече не ви искаме в Токио”.

Япония е най-засегнатата страна в Източна Азия, като на фона на многото заразени, твърде малко местни биват ваксинирани. В МОК обаче не са особено притеснени от ситуацията, а и изглежда, че второ поредно отлагане на игрите е немислимо. Вероятно няма да има фенове по трибуните, а в краен случай те ще са само японци.
“В непрестанен контакт сме с японското правителство. Вървим само напред и игри ще има на всяка цена.
Да, има леко увеличение на заразените и затягане на мерките, но ние следим ситуацията и ще се съобразим с тези въведени мерки.
С оставащи 78 дни до началото, ние сме напълно отдадени на работата по организацията и вярваме, че ще се справим по един чудесен начин.
Донякъде разбирам притеснението на хората, влизам им в положение, но в крайна сметка тези игри ще са от полза и за тях”, заяви говорителят на МОК.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments