> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пускат 21 000 фенове за финала за купата


62 0

Здравното министерство реши да пусне феновете за финала за Купата на България. Това стана ясно след среща на ресорния министър д-р Стойчо Кацаров с ЦСКА. Изпълнителният директор на “червените” Пламен Марков обяви, че Националния стадион “Васил Левски” ще бъде отворен за фенове на 50% от капацитета.
Така на трибуните ще могат да влязат 21 000 фенове на ЦСКА и на Арда.
Остава само Здравното министерство да пусне нова заповед, защото със сегашната се позволява да се допускат по хиляда човека в сектор.

“Срещата беше много кратка, ползотворна. По общо виждане на нас като ръководство на ЦСКА, на фенската организация, включително и на министерството на здравеопазването се взе решение да бъде отворен капацитетът на стадион с 50% от възможностите. Ние сме доволни. Благодаря на служебния министър на здравеопазването за този компромис, за този жест. Надявам се, че няма да разочароваме това доверие. Радваме се за хората, които ще могат да посетят този мач, защото има сериозен интерес. Надявам се Професионалната футболна лига да се справи на време като организатор. Ние ще контактуваме с ръководството на професионалната лига, билетите да бъдат отпечатани и да бъдат пуснати в продажба. Ние желаехме такава среща да има и по-рано, но тя не зависи от нас. Има органи, които решават това. Има 24 часа, които са на разположение. Билетите ще бъдат продавани вероятно и по касите на “Васил Левски”, коментира след края Пламен Марков.

Снимка: ЦСКА