> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пускат публика на Евро 2020


31 0

УЕФА обяви, че ще остави изцяло на градовете-домакини отговорността и възможността да определят колко публика да допуснат по стадионите за мачовете от Европейското първенство по футбол това лято.
Досега УЕФА бе наложила лимит от 30 процента от капацитета на 12-те стадиона из цяла Европа заради пандемията от коронавирус. В края на миналата седмица от Русия обявиха, че стадионът в Санкт Петербург може спокойно да бъде запълнен наполовина за мачовете от Евро 2020, което се равнява на около 30 хиляди зрители.
Таван на капацитета вече не е нужен. Решението за броя на позволените зрители вече е ексклузивна отговорност на съответните местни и национални власти”, съобщиха днес от Нион.

По-рано този месец европейската футболна централа изтъкна, че мачове от Евро 2020 ще се провеждат само в страните, които допуснат публика по стадионите си за турнира, който ще се проведе от 11 юни до 11 юли. Към момента 12 града от 12 различни членки на УЕФА са заявени като домакини на първенството, но е възможно част от тях да отпаднат заради пандемията.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading