> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Порточанов се смята за сигурен нов шеф на БФС


74 0

Кандидатът за президент на БФС – Христо Порточанов е убеден, че на 25 юни ще поеме властта в българския футбол. Ексцентричният бизнесмен твърди, че повечето клубове са обединени около неговата кандидатура, независимо, че той не успя да изтегли конгреса за края на април.

Аз не се захващам с нещо, ако не съм уверен в успеха. Уверявам ви, че на 25 юни ще направим всичко да се поздравим с успехи и то по правилния начин, както трябва да бъде. Надявам се, че колегите делегати ще бъдат тези, които ще решат избора във футболния съюз. Изненадан съм от реакцията на Венци, аз винаги го поздравявам за всеки празник, независимо с обаждане или смс”, каза пред Спортал Порточанов.

В сайта на футболния съюз има четири списъка колко са клубовете на БФС. Единият е от 436, друг е 455, трети 551 и още един 552. Не знам в кой списък са работили колегите, че да кажат, че 174 са подписите. Ако това е било проблем би било редно да ми се обадят, както аз бих направил, ако съм почтен с колегите си. Ние имаме още 38 клуба, които бихме могли да добавим, но няма значение. Благодарение на нашата подписка ще има конгрес и това е безапелационно вярно. Самото желание на ЦСКА, Левски и в последствие на Лудогорец показва, че нещо не е както трябва. По моя информация един единствен човек е бил против провеждане на конгрес и това е господин Величков. Знам защо – защото той отпада от играта изцяло и няма да е никъде във футбола, както и много от членовете на изпълкома. Всички, към които се обърнахме ни подкрепиха. Лудогорец сами ни потърсиха, за да ни подкрепят, за което им благодаря.”

Категорично няма да има президенти и собственици в изпълкома. Тяхното място е в професионалната лига. Комисиите, които ФИФА позволява ще преминат там. Единствените, които не позволява мисля, че са съдийска, дисциплинарна, лицензионна и апелативна. Няма как да има пожизнени хора в изпълкома. От 95 година има хора, които са там”, обобщи бургазлията.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading