> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Христо Порточанов обвини БФС в машинации


67 0

Христо Порточанов излезе с официална позиция, след като Изпълкомът отхвърли искането му за Конгрес на 30 април. От “Бояна” оповестиха, че подписката на бургазлията не струва, защото е трябвало да представи валидни подписи на 1/3 от членовете на БФС. Според хората в “Бояна” под петицията са се подписали 121 от общо 551 клуба и поради тази причина изборният конгрес ще е на 25 юни, а не в края на април.

Ето цялото му становище, без редакторска намеса:

“Господа изпълкомаджии, последните ваши решения от 15 март категорично доказват, че вече сте във фазата на управленска агония. Абсолютно очаквано на сбирката ви отново не можахте да избягате от сянката на мъглявите си решения, чрез които със замах съсипвате от години родния футбол. Разчетохте подписите, събрани от Инициативния комитет за извънреден конгрес на 30 април 2021 година, както Дявола чете евангелието.

И разбира се, това може да се докаже в съда, но вашата цел е да протакате и да бягате от конгрес. Поради това ние няма да се поведем по вашата мръсна игра и да задействаме тази процедура. В крайна сметка дали ще освободите българския футбол от примката си на 30 април или на 25 юни вече е просто формалност. Въпреки че сме наясно колко и какви още големи поразии може да сторите даже и само за два месеца още като ръководство.

Подписката е легитимна и далеч не е само от 145 клуба, както вие твърдите. Ще го разберете болезнено и по трудния начин на предстоящия конгрес. Но бъдете спокойни – вие вече сте кандидати за Книгата за рекордите на Гинес като централата с най-дългата оставка в историята на футбола. Изпълнихте целта си за антирекорд, с който единствено ще ви запомнят феновете.

Вероятно сега приемате отпадането на датата 30 април като ваша победа. Да ви е честита! Сиромашка радост е това, господа окопали се от страх изпълкомаджии! Но какво друго може да се очаква от персони, потопили националния отбор до нивото на футболните джуджета?

Гответе се добре за 25 юни, господа от най-слабото управление на футбола ни. Денят, в който българското общество ще ви накара да си извадите главата от пясъка и да напуснете “Дома на футбола”, който отдавна превърнахте в хралупа на лични интереси.

И последно – искам да ви уверя, макар да знам че нямате съмнения – битката с вас продължава с пълна сила. И в крайна сметка тя няма как да не бъде спечелена от искащите справедливост клубове, колкото и да насаждате у тях страх и да ги заплашвате. Нека бъде вашето и конгресът да е на 25 юни. Наясно сме, че в агонията си много се надявате пандемията от КОВИД-19 да ви остави още на власт. Готови сте на всичко, за да избегнете слагането на парашутите. Но каквото и да се случи, трябва да приемете – вашата игра свърши. Часовникът тиктака, времето на вашите лични интереси, схеми и грешки изтече. Понякога човек прави крачка назад, за да последват уверени две напред със страшна сила към целта. А това е президентският пост на БФС. Бъдете здрави и се пазете!

С откровение: Христо Порточанов”.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading