> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Извънреден конгрес на БФС няма да има


101 0

БФС няма да проведе извънреден конгрес на 30 април. Такива бяха исканията на част от родните клубове, в това число Левски и ЦСКА. Това стана ясно на заседанието на Изпълкома днес. Така конгресът ще се проведе на 25 юни в зала 1 на НДК, както бе решено през февруари тази година.

Искането за конгрес през април беше внесено от един от кандидатите за нов президент на футболния съюз – Христо Порточанов. За целта той трябваше да представи валидни подписи на 1/3 от членовете на БФС. Оказа се, че под петицията са се подписали 121 от общо 551 клуба и поради тази причина датата остава 25 юни.

В същото време БФС се отказа да увеличава състава на efbet Лига. Планът беше от следващия сезон отборите да са 16. Временният председател на БФС Михаил Касабов разкри, че това въобще дори не е било коментирано.
Тази идея е отдавна в главата ми. Имаше предложение да бъде създадена работна група, но Изпълкомът отхвърли това предложение. Така че си остават само медийни спекулации, аз не съм го казвал на никого (от медиите). Кирил Домусчиев направи предложение за промени в състава на Съдийската комисия, но то беше оттеглено от самия него. Категорично смятам, че не трябва да има промени, все пак трябва да се даде шанс да се работи на новия състав на Съдийската комисия. А и такива предложения трябва да се правят на полусезона, а не сега”, каза Касабов.

“Много ще е интересен Конгресът. Съдебно решение се спазва. Аз съм обжалвал процедурата пред Общото събрание. Ако видите дневния ред на Конгреса, ще стане ясно, че там има разглеждане на тези жалби. Няма драма. Трябва да се спазват правилата в Устава, а те не бяха спазени. За да бъда още по-прям – неправилно поискана оставка и неправилно дадена оставка (на Боби Михайлов”, коментира вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков относно решението на ВКС. Сливналията настояваше, че след оставката на Михайлов, той трябваше да поеме поста, а не Касабов но Темида не отсъди в негова полза.

Не ми е било детска мечта да бъда дори вицепрезидент. Но с всичките си кусури като ръководство, щом стоим тук, значи нещо сме постигнали. Старал съм се в моя живот да отчитам положения труд на съответния човек. Не съм щастлив, че националният отбор няма съответните резултати”, каза още Лечков.

Снимка: БФС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading