> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Алберт Попов е почивал само 10 дни


29 0

Алберт Попов вече се готви за Зимната олимпиада в Пекин, която започва след малко повече от 9 месеца. Най-добрият ни алпиец се цели в пробив именно в китайската столица, защото смята, че вече е натрупал доста опит.
Имаме вече три сезона зад гърба си, вече сме в шамарите в ските, продължаваме да сме все по-мотивирани, да желаем повече и най-накрая да стигнем до тази стълбичка. За това работим и се надявам рано или късно да стигнем дотам и да покажем какво сме работили извън сезона”, сподели Аби, след като беше награден за най-добър спортист на месец януари в традиционната анкета на Пресклуб България.
Попов постигна няколко много силни резултата в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в началото на годината. А най-доброто класиране беше шестото място на нощния слалом в Шладминг, като това е и най-доброто му класиране в кариерата.
Нашата цел е да продължаваме да даваме всичко от себе си. Мисля, че без много голяма и драстична промяна ще успеем да постигнем това, което искаме. Стига да я има любовта към спорта, всичко се случва. Чувствам се горд, когато има резултати и това ни кара да продължава да блъскаме и да се трудим.
Десетте дни отдих отминаха, сега вече почваме да тренираме. Идва олимпийска година, достатъчно мотивирани сме, целите ни са високи. Амбицията ми е да дам максимума от себе си, не искам да казвам конкретно място”, каза 23-годишният алпиец.
Георги Бобев от Българската федерация по ски даде оценката си за изминалия сезон. “Един много странен и труден сезон, но самият факт, че Алберт е избран за спортист на месеца означава, че можем да го отчетем като успешен. Оценката за сезона като цяло е добра с оглед общата ситуация, която беше много трудна и с много ограничения. Водещите ни спортисти показаха добри резултати, разбира се, имаше и резерви в някои състезания. Следващият сезон е много важен, тъй като в спорта усилията и постиженията се редят на олимпийски цикли. Ще разчитаме на девет до десет квоти за Олимпиадата”, каза той.
Бобев разкри, че през 2022 година Банско няма да е в календара на Световната купа при мъжете или жените, но българският курорт отново ще приеме стартове от най-престижните серии през 2023 г.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading