> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Алберт Попов с историческо постижение на слалом в Шладминг


0
0
367

Алберт Попов записа ново историческо постижение в старт от Световната купа по ски. Българинът завърши шести нощния слалом в Шладминг и така постигна най-доброто си класиране този сезон, а въобще и в кариерата си. Софиянецът всъщност дублира класирането си от 2019 година на същата писта и дисциплина в най-престижното състезание за Световната купа.
“Страхотен екип и страхотни емоции. Българите можем”, написа във фейсбук Аби. Сега надпреварата се проведе без публика, а при нормални условия събира по 40 000 души.

С девето време в първия манш и осмо във втория Алберт остана на 1,54 сек. от победителя Марко Шварц (Ав). Във второто пускане Попов направи две грешки, които го лишиха от по-предно класиране по заледена писта “Планай”, но и шестото място е изключително. За последно България имаше такъв скиор в лицето на Петър Попангелов, който се състезаваше през 20-и век.

Шварц бе едва шести след първия манш, но с второ време във втория се изкачи на върха. На 68 стотни от него остана французинът Клеман Ноел, а на 82 трети бе лидерът в генералното класиране за Световната купа Алекси Пентюро (Франция). Първият и третият от първото спускане – австрийците Мануел Фелер и Михаел Мат не завършиха във втория манш, с което помогнаха на Попов.

Със 71 точки Алберт вече е на 24-о място в класирането за малката Световна купа в дисциплината. С седмия от общо 11 слалом през сезона, лидер в класирането за малкия Кристален глобус с 489 точки е Шварц, втори е четвъртият от днес Себастиан Фьос-Солевог (Норвегия), а трети с 324 е Мануел Фелер (Австрия).
В битката за Големия глобус Пентюро остава лидер с 860 пункта, втори с 607 е Марко Одермат (Швейцария), а трети с 566 е Шварц. Аби се придвижи с цели 40 позиции напред в генералното класиране и заема 69-ата позиция със 71 т.

Тази събота и неделя Алберт ще кара в Шамони, Франция, където са следващите два слалома, а след това идва световното в Кортина, Италия.
А състезанието в австрийския курорт беше последно в кариерата за едно от големите имена Жулиен Лизару (Фр).

Снимка: facebook.com/albertpopovskibg

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments