> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Община Пловдив тегли 24 млн. лв. заем за стадионите на Ботев и Локо


0
0
471

Общинският съвет на Пловдив одобри тегленото на 24 милиона лева кредит за строителството на стадионите “Христо Ботев” и “Локомотив”. С 35 гласа “за”, 7 “против” и 6 “въздържал се” споразумението с “Уникредит Булбанк” АД за заема беше прието.

За двете спортни съоръжения ще бъдат отпуснати по 12 милиона лева. Както е известно, парите за строежите не стигат.

Заместник-кметът по финансите Величко Родопски заяви, че договорът за строителството на стадион “Христо Ботев” е на обща стойност 53 милиона лева с ДДС.

Община Пловдив е получила уверението на строителя, че новите 12 милиона лева, отпуснати за съоръжението, ще бъдат достатъчни стадионът да бъде завършен във вид, който ще му позволи да бъде въведен в експлоатация и на него да се играят официални мачове през март догодина. Родопски допълни, че към месец септември тази година за “Колежа” са изразходвани 17 741 722 лева.

За стадион “Локомотив” пък до момента за усвоени 4 701 838 лева.

Заместник-кметът по финансите изрази увереност, че новите средства, които ще бъдат отпуснати за съоръжението в парк “Лаута”, също ще бъдат достатъчни, за да може стадионът да бъде завършен в цялостен вид. Родопски уточни, че това вероятно ще се случи най-рано след една година.

Освен това съветът прие предложението Община Пловдив да започне процедура за придобиване на спортната зала “Строител” срещу сумата от 6 милиона лева с ДДС. “За” предложението гласуваха 27 съветници, шестима се обявиха “против”, 15 – “въздържал се”.

Заместник-кметът обясни, че след придобиване на собствеността, Община Пловдив иска да предостави залата на волейболния Марица и баскетболния Академик, като двата клуба ще поемат отговорност да я стопанисват и поддържат.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx