> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Парите за строежа на стадионите на Локо и Ботев не стигат


0
0
381

Кметът на Пловдив Здравко Димитров ще предложи общината да тегли 50 млн. лева кредит, като близо половината от сумата да бъде използвана за довършване на стадионите на Ботев и Локомотив. Оказа се, че отпуснатите от държавата 37 млн. лв. не стигат до никъде. Затова на редовната сесия на Общински съвет – Пловдив утре кметът на града ще внесе извънредно предложение за гласуване, с което да се даде съгласие за стартиране на процедура по теглене на нов кредит.
Двата клуба ще получат по 12 млн. лв. с ДДС, в това число и за козирката на арената на “канарите”.

Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване – изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 милиона лева и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина на стойност шест милиона лева.

“Обектите трудно биха могли да се реализират и финализират без осигуряване на алтернативни приходоизточници”, мотивира предложението си Димитров. “Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините, а в краткосрочен план ще бъдат завършени посочените в настоящото предложение значими за град Пловдив обекти, които да се ползват от гостите и гражданите на града”, се казва в съобщението на общината.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx