> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Петкович: При добра концентрация, ще бием България


45 0

Селекционерът на Швейцария Владимир Петкович предупреди играчите си да не подценяват България. Двата тима излизат в четвъртък от 19.00 в световна квалификация. Роденият в Босна треньор вярва, че при пределна концентрация, няма да имат проблеми да заслужат трите точки.

Всички, които са сега в състава, са в състояние да играят. Тренирахме няколко пъти, имаме занимание и днес, след което ще преценим кои ще изберем за утрешния мач. До последно ще изчакам, за да реша на кой да разчитам”, започна Петкович на пресконференция в София.

“За мен тактическата постройка не е от чак такова значение. Важното е всеки играч да си знае мястото и да функционираме като състав. Може би България утре ще играе в 4-1-4-1, но е важно ние да сме концентрираме”, продължи селекционерът.

“Ще се опитаме да изиграем концентрирано мача през пълните му 90 минути. Ранен гол ще ни помогне, но е важно да обърнем внимание и в играта в защита”, говори за мача с “лъвовете” той.

“Искаме да вървим стъпка по стъпка. Предстоят ни два мача от квалификациите, след това приятелски мач, а след това пауза от 2 месеца и половина и Европейско първенство. Някъде прочетох, че ни чакат 17 мача за цялата година, така че се надявам да извлечем максимума от тях”, обобщи той.

В пресконференцията участва и капитанът Гранит Джака.
“Не се притесняваме от ролята на фаворит. Искаме да покажем добра настройка в мача. Свикнали сме да играем в такива срещи срещу подобни съперници. Срещу българите може и да ни е трудно, но искаме да извлечем максимума”, започна играчът на Арсенал. В Арсенал играе и капитанът на “лъвовете” Георги Костадинов, но не става въпрос за английския гранд, а за руския от Тула.

Без да проявявам излишна арогантност, но смятам, че сме фаворити с Италия за първите две места в групата. Трябва да се интересуваме от нашите мачове и да ги спечелим. Трябва да постигнем и добри резултати срещу Италия, за да спечелим групата.
България е футболна нация със страхотен футболен манталитет. Имат нов треньор и 10 нови. Може би фактът за новия треньор ще ги мотивира допълнително. Би било трудно да играем срещу тях, но искаме да вземем трите точки утре и да ги отнесем вкъщи”, призна още капитанът на Швейцария.

“Отдавна не сме се събирали заедно в националния отбор и се радвам, че сме тук и сега. Надявам се да постигаме резултати и да започне от утрешния мач, след което предстои Европейско първенство”, допълни Джака.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading