> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Любо Пенев: Ставаме все по-добри


52 0

Любослав Пенев беше доволен от 1:1 с Лудогорец. Треньорът на Царско село се зарече да стават още по-добри. Ел Голеадор е категоричен, че отборът му не се плаши от никого, а това се е видяло именно срещу “орлите”.

“Доволен съм от мача. Време за мъже. Показахме характер, желание за победа. Малко не ни достигна. Равностоен мач, и двата отбора искаха да спечелят. Искам да похваля момчетата, те се справят много добре в тренировъчния процес и това се вижда в мачовете. Дали играем срещу Лудогорец, Ботев Вр или Славия се представят добре. Трябва да продължим да го правим. Има какво още да коригираме. Имаме сега 2-3 седмици да работим. Мисля, че в следващите мачове ще се представим още по-добре”, каза Пенев

“Кавдански е опитен футболист, има качества. Неслучайно той има толкова голове. Радвам се на играта му, нападателите ни трябва да взимат пример от него. Ще се справим много добре в оставащите мачове, не се плашим от никого. Не подценяваме никого, просто следваме това, което правим и го затвърждаваме. Имаме класата да сме в Топ 6. Предстоят мачове, ще видим. Ние се борим за това, което преследваме”, допълни той.

А колегата му Валдас Дамбраускас е на мнение, че при такива условия футбол не трябва а се играе. Над стадиона се изсипа обилен сняг, който до голяма степен попречи да стане двубой.

“Трудно е да коментираме този мач. Нямаше нищо общо с тактическите надигравания. В тези условия е трудно да се играе. Беше въпрос на битка и кой отбор ще има късмет и ще накара съперника да направи грешка. Взимаме само точка, но това е. Преди мача имахме един план, след това по време на загрявката започна да вали сняг. Беше трудно да играем смислен футбол. Създаваш само проблеми за себе си, ако направиш това. През второто полувреме опитахме директен подход, да използваме скоростта на нашите футболисти.

Ако получим гол от контраатака ще кажа, че трябва да се защитаваме по-добре при контраатаки, ако загубим при повече владеене на топката от съперника, ще кажа, че това трябва да подобрим. Разбира се трябват корекции, понякога губиш от статично положение, понякога печелиш от такова.
Мисля, че когато един футболист подпише договор в чужда държава, не трябва да е извинение, защото той е наясно къде идва. Опитахме се да играем смислен футбол през първото полувреме, но това не се получи. Снегът повлия, така е трудно футболистите да покажат най-доброто от себе си. Създадохме достатъчно възможности днес. Сотириу се нуждае от време за адаптация, той е тук от малко повече от месец. Адаптацията му е към своя край. Въпрос на време е той да започне да показва своите качества. Искам всички играчи да се представят по най-добрия начин. Да гледам към лятото е твърде далеч. Имаме двама страхотни вратари. Какво ще се случи през лятото, ще говоря през лятото”, каза Дамбраускас.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading