> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Любо Пенев пробва двама африканци в ЦСКА


53 0

Двама нови футболисти са пристигнали на пробен период в ЦСКА. Става въпрос за двама африканци, които в следващите дни ще минат тестове при Любо Пенев, съобщи “Топспорт”. Все още не е ясно колко дълго ще продължат пробите им, но те ще получат достатъчно време да убедят старши треньора, че заслужават да подпишат договори с клуба.

Двамата играчи се появиха на “Армията” онзи ден и изгледаха разгромната победа на “червените” над Монтана от ложите. Имената им обаче се пазят в тайна. Същото се отнася и за позициите, на които действат. Малко преди двубоя с монтанци пък се разбра, че в тима изпробват качествата е на още един футболист – родения в Германия босненец Дино Курбегович. Така общо трима чужденци ще бъдат тествани от Любо и щаба му в момента. Повече внимание обаче се очаква да им бъде обърнато след дербито с Левски в неделя. Заради Великденските празници началото на плейофите е твърде вероятно да бъде отложено след уикенда 1-2 май, което ще даде повече време за работа с играчите на проби.

В ЦСКА действат усилено по селекцията, като са набелязани няколко приоритетни цели, с които да подсилят тима от лятото. “Червените” държат в радара си играчи на различни позиции, като става въпрос предимно за чужденци. В началото на седмицата се появиха информации, че Пенев е набелязал опитен таран, състезавал се в Испания и Нидерландия. Все още обаче контактите с него са на база сондажи.

След само няколко месеца под наем в Нефтчи (Баку), на “Армията” трябва да се завърне и Ахмед Ахмедов. В контракта му има заложена клауза за откупуване, но тя няма да бъде активирана. Така нападателят ще се надява да си заслужи доверието на треньорския щаб и да остане в ЦСКА през следващия сезон, но шансовете за това не изглеждат никак големи, а все по-вероятно е да се стигне до раздяла.

Снимка: ЦСКА

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading