> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Пардю внася в ЦСКА експертиза от Висшата лига


24 0

Техническият директор на столичния ЦСКА Алан Пардю призна, че е дошъл на “Армията”, за да внесе експертизата, която притежава от Висшата лига. Англичанинът е избрал предизвикателството да работи за “червените”, отколкото да поеме отбор от второто ниво на футбола на Острова – Чемпиъншип. Той даде за авторитетното британско футболно списание „Four Four Two“. 59-годишният англичанин отговаряше на въпросите на читатели, изпратени през профилите на списанието в социалните мрежи.

Един от тях е поставен от българина Викторио Сердаров през фейсбук, който попита следното: „Как се озовахте в ЦСКА?”
Имах няколко оферти от Чемпиъншип, но прецених, че работата като технически директор ще ми даде нов опит, за да видя как ме възприемат треньорите и как аз ще възприема работата с тях. Не съм се отказал от желанието си да работя като треньор, но исках да се пробвам в тази нова роля. Харесва ми! Работата на техническия директор е да следи дали трансферите, скаутите и целият екип около треньора работят в правилната посока и клубът да е ориентиран към бъдещето. Във Висшата лига отборите разполагат с повече финанси и могат да си позволят много неща. Например могат да имат по 10 специалисти от различни аспекти на спорта. Бюджетът на ЦСКА не е такъв и затова се опитвам да внеса малко експертиза от Висшата лига в рамките на разполагаемите финансови параметри. Хората са изключително гостоприемни и София е хубав град, а тренировъчната ни база е в подножието на планината”, отговори Пардю.

На друг въпрос техническият директор на ЦСКА признава, че най-вероятно следващата му работа ще бъде като треньор в Англия. Пардю отчита, че сигурно ще бъде в клуб, изпитващ трудности, тъй като никога до момента не е работил начело на отбор без проблеми.

Снимка: Скай Спортс

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading