> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Обмислят радикална промяна при трансфери


0
0
324

Футболът в Европа може да претърпи голяма промяна в трансферната област, от която печеливши да се окажат водещите ни клубове. Обсъжда се драстичен вариант, при който участниците в един и същ международен футболен турнир да не могат да купуват играчи един от друг. Това означава, че два тима от Шампионската лига няма да имат право да си разменят футболисти. Същото ще важи и за Лига Европа, и за предстоящия турнир Лига на Конференциите, където е възможно да участват два български отбора.
С нововъведението се цели клубовете от една надпревара да не се отслабват помежду си, а от друга страна – да бъде стимулиран интересът им към привличането на състезатели от по-слаби първенства.
Предложението се дискутира на форум на Асоциацията на европейските клубове (ЕСА), чийто председател е президентът на Ювентус Андреа Аниели. “Така вече няма да сме свидетели на мултимилионни сделки между отбори от Шампионската лига. Това пък вероятно ще увеличи интереса към играчи от шампионите на по-слаби първенства. Това са част от нещата, които в момента обсъждаме”, заяви италианецът пред английския в. “Телеграф”.
Той призова клубовете да приемат новия формат на Шампионската лига с 36 отбора в груповата фаза вместо досегашните 32. Така грандовете се надяват в групите да има повече интересни мачове и битката за трофея да стане по-изравнена и атрактивна.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

20лв безплатен залог с промокод 1008
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200лв + 120 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв + 300 FS
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 500лв
Безплатно участие в игра за 50000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments