> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Увеличават отборите в Шампионската лига


0
0
434

Нов формат на Шампионската лига с 36 отбора и десет мача в груповата фаза от 2024 година може да бъде одобрен и приет още този месец, разкри президентът на Асоциацията на европейските клубове (АЕК) Андреа Аниели.

Италианецът обяви, че очаква в следващите седмици да бъде решен въпроса как ще бъдат разпределени допълнителните четири квоти, след което УЕФА ще даде съгласието си за реформите, които на практика ще сложат край на идеята за Европейски Суперлига. Генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети коментира слуховете за Суперлигата по време на изявлението си на генералната асамблея на АЕК. “Задружността може да бъде изгубена, когато се преследват коварни идеи под претенцията за оцеляване, растеж и бизнес нужди”, каза Маркети.

Новият формат на Шампионската лига е изготвен по идея на изпълнителния директор на Аякс Едвин ван дер Сар, като в първата фаза на надпреварата отборите вече ще играят по десет мача срещу съперници на различно ниво. По този начин ще се изготви общо класиране, което заедно с плейофи ще определи участниците в елиминационната фаза напролет, съобщи БГНЕС. Европейските първенства искат допълнителните четири места да бъдат дадени на шампионите на средни по сила лиги, които в момента трябва да играят плейофи, но е по-вероятно две от квотите да бъдат определени като “уайлд кард” и да бъдат заделени за най-силните първенства, които да имат и пети участник в турнира.

Според новия формат отборите ще имат по-голяма ангажираност в Европа, а според Аниели това може да се компенсира като се намали броят на отборите във вътрешните първенства. “Опитваме се да постигнем баланс от една трета международни мачове и две трети мачове във вътрешното първенство. Считаме, че за да има добър баланс, 20 отбора в едно първенство е твърде много”, каза президентът на Ювентус.

В същото време Аниели намекна, че се готвят и други сериозни промени в европейски футбол, включително и забрана за трансфери между водещите отбори на континента. “Моментът е добър за големи решения. Трябва да мислим за широка палитра от реформи. Можем да помислим за трансферна система, според която отборите се класират в определени групи и няма да могат да купуват играчи един от друг. Това ще подобри непряката солидарност към другите отбори и ще сложи край на трансферите за деветцифрени суми между отборите, участващи в Шампионската лига. Обсъждаме тези елементи”, обясни Аниели.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments