> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Нагелсман: Да си треньор на Байерн е специално


24 0

Бъдещият треньор на Байерн Юлиан Нагелсман коментира своето назначение. От 1 юли той ще замени Ханзи Флик, който наскоро сам поиска да напусне. 33-годишният треньор пък ще се раздели с РБ Лайпциг, който според медиите в Германия ще получи 30 млн. евро по треньорския трансфер.

“От първия ми мач през август 2019 г. срещу Оснабрюк аз се привързах изключително много към РБ Лайпциг и към всички негови играчи и служители. Всички ние преживяхме специални неща с големи сърце и душа. Ще напусна РБ Лайпциг с натежало от тъга сърце. Успях да тренирам страхотен отбор в клуб, който предоставя всички възможности и най-добрите условия за успешна работа. Всички, включително всеки един служител в клуба, допринесоха за творенето на история в РБ Лайпциг, като продължаваме да я пишем. Много се гордея с това. Достигането ни до полуфиналите на Шампионската лига със сигурност беше връхната точка на досегашното ни време заедно. Това беше един страхотен момент, който никога няма да забравя. Настоящият сезон се очертава да бъде най-добрия за РБ Лайпциг, откакто отборът се състезава в Бундеслигата. Ще направим всичко по силите си, за да го постигнем, както и да вдигнем значим трофей за първи път в историята на клуба.
Все още е рано да се сбогуваме и да си говорим за спомени, защото все още не съм приключил с работата си в Лайпциг. Мисията ми ще свърши през лятото, но дотогава ще продължа да работя с пълна газ. Израснахме като сплотен колектив, който иска най-накрая да спечели трофей. Лайпциг е нещо специално и все пак ще си тръгна”, каза Нагелсман.

Никога не съм криел, че треньорската позиция в Байерн ме привлича и че бих искал да поема тази работа, ако някога ми се отдаде възможност за това. Да бъда треньор на Байерн е нещо много специално за мен. Ето защо бих искал да благодаря на Оливер Минцлаф и на останалите директори на РБ Лайпциг за това, че намериха разбирателство с Байерн и че направиха това възможно за мен. Сега насочваме цялото си внимание към оставащите три мача в Бундеслигата, както и, разбира се, към полуфиналите за Купата на Германия, за да завършим този сезон успешно”, допълни Нагелсман.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading