> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Матеус отписа България срещу Швейцария


63 0

Бившият национален селекционер на България Лотар Матеус сподели, че “трикольорите” нямат никакви шансове срещу Швейцария на старта на Световните квалификации за Мондиала в Катар 2022. Двата тима излизат в четвъртък на старта на пресявките, но според немеца нашите няма смисъл да се напъват.

“За съжаление, нищо не се е променило с годините в България. Трудностите взимат надмощие и има много неразбории. Много хора слагат себе си над футбола. България няма никакви шансове срещу Швейцария. Всеки мисли само за себе си и има много непрозрачност – така беше и по мое време, когато бях там. Има много лични интереси, включително и икономически.

Не е въпрос само на футбол, а има постоянна борба за власт. България трябва да вземе пример от Унгария, където са единни в ръководството и са успешни”, каза Матеус пред швейцарското издание “Blick”.
Както е известно, той беше селекционер именно на България и Унгария, а след това треньорската му кариера безславно приключи.

Матеус бе национален селекционер на България за 12 месеца между септември 2010-а и септември 2011 г. Той бе начело на отбора ни в 10 мача, като спечели само три, а последният му двубой бе именно срещу Швейцария, завършил наравно.

Същевременно Петър Александров, част от златния ни отбор на САЩ 1994, а сега от дълги години живеещ и работещ като треньор в страната, срещу която се изправяме в четвъртък, обясни пред БНТ какви са настроенията там за мача.
Всички знаем къде играят швейцарските футболисти и къде българските – каза някогашната деветка на България Александров. – Разликата е доста голяма, но все пак надежда има. Ако сега трябва да направим прогноза, някъде около 70 на 30 са процентите като шансове за победа на Швейцария. Те са обигран отбор, дълги години играят заедно. Треньорът им Владимир Петкович има голям избор.
Никой тук не говори за мача с България. Нищо не се пише по темата
. Може и това да е предимството ни – че никой не очаква нещо от отбора ни. Другото е амбициозният треньор Ясен Петров. Той иска да покаже още в първия мач, че отборът ни иска да играе по-добре”.
Нашите от неделя тренират в София, а “часовникарите” трябва да пристигнат утре.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading