> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Националите смениха “Бояна” с “Васил Левски”


57 0

Снеговалежът над София промени плановете на националния селекционер Ясен Петров. На терените на базата в “Бояна” натрупа покривка от 25 см, която нямало как да бъде почистена.

Заради вчера тренировката за 18.30 часа беше преместена на Националния стадион “Васил Левски”. Ръководството на Национална спортна база реагирало мигновено, пускайки отоплението на терена, за да може заниманието да се проведе нормално.
Парното на стадиона ще остане включено до двубоя в четвъртък, тъй като се очакват минусови температури, пише “24 часа”.

Швейцария е един от най-неудобните ни съперници, като нямаме победа в официален мач. Два пъти сме играли в една група на европейски квалификации и от четирите двубоя имаме само един равен. В 10 мача срещу този съперник имаме само два успеха – и двата в контролни срещи.

“Групата е тежка, няма какво да се лъжем. Вижте само къде са противниците ни в ранглистата на ФИФА и къде сме ние. Ще бъде трудно, но аз, разбира се, пожелавам успех на Ясен Петров и момчетата. Най-важното е тези, на които се е спрял, да бъдат здрави и да успеят да му свършат работа”, заяви пред “Мач Телеграф” бившият селекционер на България Дерменджиев. Както е известно, Петров замени именно съгражданина си.

Крайно време е да спрем да бъдем толкова критични и да си знаем възможностите. Дано да стане това, което иска Ясен Петров – да сме компактни на терена и да измъкнем максималното от всеки мач. Що се отнася до това подмладяване, за което всички говорят мога да кажа, че трябва да се викат най-добрите в конкретния момент. Хубаво е да има млади играчи, но те трябва да попадат в отбора не защото са млади, а защото са си го заслужили. Иначе нормално беше Ясен Петров да потърси промяна, защото в предишните мачове на отбора имаше футболисти, на които им се даде шанс, но не го използваха по най-добрия начин”, допълни Дерменджиев.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading