> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Манчини е притеснен преди България – Италия


58 0

Селекционерът на Италия Роберто Манчини призна, че е притеснен преди мача с България. Двата тима излизат в неделя вечерта в световна квалификация, а “Адзурите” ще са без контузения си капитан Джорджо Киелини.

Със сигурност ще направя смени в състава, утре ще преценя как се чувстват футболистите. Със сигурност ще има поне 3-4, но ще ги избера утре. България винаги е имала силни футболисти, най-вероятно има и сега. В момента не преживява най-добрия си момент, има смяна на генерациите. Но нашата цел е да победим. Два пъти съм идвал да играя тук. Спомените са ми страхотни и се надявам утре вечер да бъде същото”, обяви на пресконференция в София Манчини.

“Мисля, че Белоти би дал свежест, но все още не съм избрал състава. Италия никога не е побеждавала в България, това ме притеснява. Това показва, че мачовете винаги трябва да се играят при максимална концентрация. Истината е, че трябва да се вкарват голове. Отборът ни винаги е играл атакуващо, това не бе точно така в миналата среща, но аз разговарях с футболистите, обясних им ситуацията и мисля, че разбраха”, допълни специалистът.

Критиките към нас са пресилени. През първата част играхме страхотно и можехме да вкараме много повече. Второто допуснахме грешки, но ми се струват твърде сериозни тези критики за един нормален мач. Нашият отбор продължава да се развива”, завърши Манчини.

България показа през второто полувреме срещу Швейцария (1:3), че може да ги затрудни. Тук Италия винаги играе трудно. Дошли сме за нов успех, но няма да е лесно. Няма специално играч, който да отлича. Гледахме видео. Няколко са футболистите. Повече ме притеснява колективът. Българите имат потенциал, но ние искаме да постигнем целта си и да се класираме възможно най-бързо за Катар”, обяви защитникът Леонардо Бонучи.

“За Джорджо Киелини решиха с треньора да не пътува. Ще ни липсва. Видя се срещу Ирландия колко сработен е. Всички са готови да дадат 100 % от себе си”, допълни още бранителят на Ювентус.

Снимка: БГНЕС

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading