> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Дамбраускас видя слабости в Лудогорец


55 0

Лудогорец победи Локо Пд с 2:1 след продължения и се класира за 1/2-финал за купата. Наставникът на “орлите” Валдас Дамбраускас призна, че е видял слабости сред изявите на играчите си, но като цяло е доволен. Литовецът визира изравнителното попадение на Локо, което дойде в 93-ата минута.

“Със сигурност нямахме нужда от 120 минути, защото допуснахме гол с последния удар. Последният мач пък ние вкарахме в добавеното време. Трябваше да останем концентрирани и това не ми хареса. Няма лесен турнир. Съперникът бе труден, двукратен носител, бяхме наясно. Най-важното е, че сме в следващия кръг”, заяви Дамбраускас.

“В тези мачове футболистите гледат към времето, за секунди губиш концентрацията. Големите отбори не бива д правят така, но ми хареса как заиграхме в продълженията. Заслужавахме победата.”

“Не е толкова трудно да определя състава, но играчите се нуждаят от време да разберат какво точно искам. Не е лесно, но съм доволен от това как контролирахме мача. 15 минути след като вкарахме гола загубихме желанието за игра, не можахме да намерим ритъма. Едва в края на мача отново пробвахме да запазим преднината, върху това трябва да работим”, допълни специалистът.

“Не мога да кажа, че познавам играчите напълно и коя формация е най-добра за отбора. Обичам 4-2-3-1, но понякога трябва да намериш друго решение. Затова смятам, че не се представихме толкова зле.”

“Знам, че публиката иска резултати, но това няма как да стане от днес за утре. Аз не съм магьосник. Всичко ще дойде на място, най-важното е отношението на футболистите. Продължаваме да се борим заедно, искам да създадем отбор, срещу който е много трудно да се играе“, сподели Дамбраускас.

Снимка: Лудогорец

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading