> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Efbet Лига беше увеличена на 16 отбора


25 0

Efbet Лига официално беше увеличена с два отбора до 16. Промяната ще влезе в сила за новия сезон. Отново ще има плейофи, след като първоначалното предложение да се върне класическият формат е отхвърлено от повечето членове на Изпълкома. На заседанието стана ясно, че Боби Михайлов се завръща да управлява българския футбол.

Става въпрос за първа шестица, която ще се бори за първите три места. Втората четворка ще се бори за седмата позиция, която дава възможност на седмия да играе плейофи за влизане в Лига Европа, а последната шестица ще определят двата изпадащи и тимът, който ще участва в баража за оставане с третия от Втора лига.

На този етап не се знае дали ще има изпадащи отбори през този сезон от efbet Лига. БФС сформира експертна група, която до 25 май трябва да даде своето предложение, как да бъдат определени 16-те отбора за елита и дали изпадащите през този сезон ще могат да участват в efbet Лига и догодина. По всяка вероятност директно изпадащ няма да има, а последният ще играе бараж с третия от Втора лига. Също така стана ясно, че новия сезон Втора лига ще бъде увеличена от 16 на 18 отбора. Това означава, че и там няма да има изпадащ.

Снимка: Левски

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading