> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Робърта иска да играе в Англия


39 0

Найджъл Робърта за първи път проговори за трансфера си от Левски в Ди Си Юнайтед. Нападателят разкри, че до три седмици трябва да замине за САЩ.

“Започвам бавно да се осъзнавам. В момента съм при семейството си в Нидерландия. Решението не беше лесно. Разбира се, че в САЩ е малко по-различно от България. Сега ми е по-лесно да се виждам със семейството си, но със сигурност съм доволен на тази стъпка“, каза Робърта пред VoetbalPrimeur.

“Ди Си Юнайтед се свърза с мен през лятото. Беше ми ясно, че ме искат. Америка е малко по-различна, затова се замислих за този трансфер. Самият аз никога не съм бил в САЩ. Ди Си Юнайтед е страхотен клуб. Има и други неща обаче – часовата разлика например. Ще се опитам да правя същите неща като в Европа”, продължи голмайсторът.

“Проектът им ме привлече. Все повече играчи от Европа избират да играят в МЛС. Собствениците на Ди Си Юнайтед притежават и Суонзи. Ако се справя добре в Америка, може би ще премина в британския клуб. Това е нещото, за което мисля”, продължи Робърта.

“Първо гледам кое е най-доброто за мен. Малмьо имаха конкретна оферта. Свързваха ме и с Динамо (Загреб). Трансферът пропадна, защото Левски не се съгласи на офертата. И тогава дойде Ди Си. Бях казал, че съм готов за нова стъпка и Левски знаеше това. Просто чакаха правилната оферта”, продължи играчът. “Сините” ще вземат за него 1,2 млн. долара.

“Сега трябва да изчакам визата си, ще отнеме три седмици. Дотогава просто ще се опитам да поддържам форма. За мен е важно да съм на пълни обороти”, завърши Найджъл.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading