> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Трима натискат Левски за пари


30 0

Ръководството на Левски води трудни преговори с трима от чуждестранните футболисти в клуба, които вече си събраха багажа от „Герена“. Това са Тома Даске, Насиру Мохамед и Файсал Рерас. Триото напусна клуба след дербито с ЦСКА (0:2). В него Даске и Рерас бяха най-слабите на терена, а Мохамед дори не бе включен в групата. Чужденците си тръгват заради неполучени заплати. Те не са взимали месечни възнаграждения от началото на годината. По-рано през месеца играчите сезираха за проблемите си УЕФА и ФИФА. Това им дава основание да скъсат договорите си.

До снощи от „Герена“ не бяха обявили официална раздяла с тримата. Причината е, че се опитват да постигнат разбирателство с агентите на футболистите за разтрогване по взаимно съгласие, а не по вина на клуба, пише „Тема спорт“. Причината е, че те имат контракти и за следващия сезон и при липса на споразумение, Левски ще трябва да изплати всичките им възнаграждения по договор. А в сегашната трудна ситуация сините не могат да си позволят това.

В Гана разкриха, че заплатата на Насиру Мохамед е била в размер на 22 хиляди евро. Той беше най-скъпоплатеният футболист в клуба. Местните сайтове цитират агента на играча Юсеф Чибса, който твърди, че всички процедури около късането на договора са спазени, а наред с това ще даде Левски на ФИФА, за да е сигурен, че клиентът му ще си получи парите.

До момента от „Герена“ потвърдиха само за раздяла с Ребин Сулака. Иракският централен защитник ставаше свободен агент с края на първенството. Той се съгласи на прекратяване на контракта по взаимно съгласие, като получи само парите си за 4 месеца – януари, февруари, март и април.

През лятото изтичат и споразуменията с още двама легионери – вратарят Звонимир Микулич и десният флангови играч Драган Михайлович.

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading