> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Левски поиска Конгрес на БФС, “сините” бранят шефа на Съдийската комисия


71 0

От Левски изразиха подкрепата си към председателя на Съдийската комисия Костадин Гергинов. От “Герена” смятат, че той се справя повече от добре. На Гергинов му стана напечено заради рефера Никола Попов, който се изложи на мача ЦСКА 1948 – Левски (0:0). Впоследствие шефът на “червените” Цветомир Найденов поде атака срещу двамата и иска те да бъдат махнати. От “Тодорини кукли” обаче са на друго мнение. Те също така настояват за незабавен Конгрес, за да се започне на чисто.

ПФК Левски застава категорично зад настоящия председател на Съдийската комисия, не защото е възхитен от представянето на съдиите, а поради факта, че Костадин Гергинов бе назначен на този пост преди по-малко от два месеца”, пишат от “Герена”.

“Скъпи Левскари,

През последните няколко дни сме свидетели на добре координирана и безскрупулна медийна кампания, подклаждана умело от задкулисието на българския футбол, чиято крайна цел е да обезглави Съдийската комисия към Българския футболен съюз. Ръководството на „Професионален футболен клуб Левски“ следи внимателно какво се случва и изразява своето възмущение от начина, по който определени услужливи медии се използват като несръчна бухалка в защита на интересите на силните на деня в „Първа професионална лига“ и Българския футболен съюз. Очевидно, нечии сметки са сериозно объркани и нечие влияние в Съдийската комисия силно е намаляло за сметка на независимостта и обективния анализ на събитията на терена. Тези процеси на нормализация са покачили сериозно напрежението в определени кръгове, силно представени в Изпълнителния комитет на БФС, който продължава да функционира с напълно неясна легитимност.

ПФК Левски“ застава категорично зад настоящия председател на Съдийската комисия, не защото е възхитен от представянето на съдиите, а поради факта, че Костадин Гергинов бе назначен на този пост преди по-малко от два месеца с решение на същия този Изпълком, чийто членове сега обикалят като цветарки по медиите си и атакуват. Това е нелепо, скандално и противоречи на всички принципи на доброто управление.

Настояваме за незабавно организиране и провеждане на общо събрание на Българския футболен съюз и избиране на изцяло ново ръководство, което да постави интересите на футбола на първо място за сметка на личните интереси и амбиции на клубните президенти.

От ръководството”

Снимка: levski.bg

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading