> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Антоанета Костадинова вещае още български медали в Токио


Антоанета Костадинова-1

0
0
72

Сребърната ни медалистка от Токио 2020 Антоанета Костадинова вещае България да спечели още медали на Олимпиадата. Шансовете доста намаляват, но все пак предстоят да излязат пред камерите, борци, гимнастички и т.н. Костадинова говори пред медиите на летище София, след като се прибра днес от японската столица.

“На 1000% съм сигурна, че ще имаме още медали, няма да съм само аз. Няма да назовавам имена, само ще кажа, че борбата ни е много силна, особено женската.
Много е рано още. Първото нещо, което направих на следващата сутрин бе да видя дали медала е при мен. За мен бе чест да сме рамо до рамо с Мария Гроздева. Да знае, че и аз мога и да покажа, че в мен може да види добра заместничка. Мария винаги ще бъде №1. България трябва да се гордее с нея. Има много медали и титли, които и културист няма да може да вдигне. Този медал ми донесе спокойствие. В моментът, в който го взех и на следващото състезание бях много спокойна, сякаш бях в Търговище. Толкова много се борихме с треньора си”, заяви Костадинова.

“Определено е по-специално, тъй като отдавна исках да си сменя фамилията. Това в България е сложен процес. Трябваше миналата година да гоня всяка минута, за да си извадя паспорта и личната карта. Но не е само това, а и оръжието ми трябва да се регистрира. Тази пандемия ми позволи да си взема по-дълга почивка. Завърнах се с нови сили. Подготовката протече така, че точно на Олимпиадата дойде най-върховия ми момент. Сега до края на август ще си почина, а веднага след това отново. С този медал се класирах за Световната купа”, добави още тя.

Изпуснах медала заради първата серия. Радвам се, че успях да се събера и четвъртото място не е лошо постижение. За мен едно, когато дете се роди Господ казва къде ще бъде добро. Почти се бях отказала. Олимпиадата е едно състезание и явно нямах психика за такъв голям форум, но пък показах, че може. Мина ми през главата, че изпуснах златото, но бе много за кратко. След това се зарадвах на медала. В никакъв случай този момента няма да избледнее за дълго. Децата са нещото заради, което всичко си заслужаваше”, каза сребърната ни медалистка от Токио.

Париж е близо, но има много време нещата да се подобрят или объркат. Първо трябва да си спечеля квотата. Няма да мечтая за олимпийска титла. Убедена съм, че на 100% ще има още медали. Женската борба е много силна. Явно жените ще отсрамят на тази Олимпиада”, заяви Костадинова.

Снимка: БОК

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x