> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Мария Гроздева: Участието ми в Токио беше дълго чакан момент


Мария Гроздева Олимпиада Токио

0
0
44

Мария Гроздева приключи със спорта с Олимпиадата в Токио. Най-голямата ни олимпийка призна, че този момент е бил дълго чакан от нея, защото на 49 години тя приключи със спорта. Гроздева участва на 7 олимпиади, като на 4 от тях успява да завоюва отличие. В Барселона през 1992 година и в Атланта през 1996 година тя остава трета, а в Сидни през 2000 година триумфира с първата си титла. Най-доброто й представяне е в Атина през 2004 година, когато печели златен и бронзов медал.
Тя е и многократна европейска шампионка и победителка в състезания за Световната купа. Притежателка е на олимпийски и европейски рекорд на малокалибрен пистолет.
Тази сутрин Гроздева се завърна в България след 7-ото си, последно участие на Олимпийски игри в Токио.

“Не беше трудно да взема това решение да се откажа от спорта, защото аз се подготвях за този край от половин година насам. Дори, съжалявам, че подготовката ми беше добра, не бе за такова представяне. Не всеки човек може да покаже винаги възможностите си. Малко ми е мъчно, че едва ли това “семейство” повече ще го видя. Не беше никак лесно лесно. Напрежението беше голямо. Всеки ден, всеки месец. И става все по тежко с годините. Затова чаках този момент с радост. Да не мисля за оръжие, за тренировки, за състезание…“, заяви легендарната Мария Гроздева при пристигането си в София.

Снимка: БОК

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x