> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Емил Костадинов осъди за клевета човек на Бербатов


0
0
489

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов спечели дело за клевета в Софийски градски съд срещу бившия селекционер на младежкия национален отбор на България и треньор на доста отбори у нас и в чужбина Александър Станков. Решението е с номер 4300 гр. София, 31.07.2023 година, взето е от I-7 състав на Градския съд с председател съдия Г. Коюмджиева.

Съдът постановява Александър Станков да плати финансово обезщетение на Костадинов за нанесени “неимуществени вреди, произтичащи от обидни и клеветнически твърдения на ответника по отношение на ищеца, съдържащи се в изявление в социалната мрежа Фейсбук от 31.03.2022 година”, в последствие препечатано в няколко спортни медии. Самият Станков има право да обжалва решението на Градския съд на следваща инстанция.

Делото е резултат от исково производство с правно основание чл. 45,ал.1 от ЗЗД, във вр. чл. 52 ЗЗД. Производството по делото е образувано въз основа на искова молба на Е. Л. К., ЕГН **, чрез пълномощника адв. Я. Т., срещу А. Б. С., ЕГН ***.

В мотивираното решение на I-7 състав на СГС се казва: “ОСЪЖДА А. Б. С. ЕГН ***, с адрес гр.София, ул.“, ап.4, да заплати на Е. Л. К. ЕГН ***, адрес гр.София, ул.“ , сума в размер на ………………………. лева/ , представляваща обезщетение за неимуществени вреди, произтичащи от обидни и клеветнически твърдения на ответника по отношение на ищеца, съдържащи се в изявление в социалната мрежа „Фейсбук“ от 31.03.2022г., препечатано и разпространено от сайтове „Топспорт“ и „Спортал“, съдържащо изразите: “Задълженията му само към моето семейство са огромни. Не сметна за нужно да връща дадени от нас заеми. ….за една “малка” и “незначителна” сума от 300 000 евро се прави на приятно разсеян“, “…този господин, който няма нормален работен ден, съпругата му – също. Но пък цял живот е бил на хранилка някъде. И сега е още”, “Колко хора получават пари за спане, софри и далавери.”, “Голям футболист и изключително нисък човек!”, ведно със законната лихва от датата на увреждането – 31.03.2022г.

Снимка: ЦСКА

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx