> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шест елитни клуба дължат 14,5 млн. лв. на НАП


0
0
374

Шест клуба от Първа лига дължат 14,5 млн. лева на Националната агенция за приходите. С Левски все още няма подписано споразумение за разсрочване на дълга, заявиха от Агенцията. Освен Левски задължения към НАП имат и ЦСКА, Локомотив Пловдив, Арда, Ботев Враца и Пирин.
Най-сериозният дял от тези 14 и половина милиона лева се пада на Левски. “Сините” са в разговори за разсрочването на техните задължения, които са в размер на 11 и половина милиона лева или близо 80 процента от общите за българските клубове. Останалите пет клуба дължат общо три милиона.

Още в петък изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви, че сметките на клуба са запорирани, но че сините няма да имат проблем с получаването на лиценз за следващия сезон.
“Вярвам, че няма да имаме проблем тъй като точно с оглед на това (споразумение) те ще ни издадат необходимите документи, че сме в такъв процес и Левски ще получи лиценз”, обяви Ивайло Ивков.

От Агенцията уточниха пред БНТ, че до новите разговори с Левски се е стигнало заради неизпълнени условия по старото споразумение от 2019 г. Огромната сума е формирана от ненаправени плащания като данък добавена стойност, данъци по Закона за корпоративното подоходно облагане, данъци по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, задължителни осигурителни вноски и предоставени за принудително събиране в НАП вземания на Столична община за местни данъци и такси.

За всички клубове-длъжници от страна на НАП вече са предприети действия за обезпечаване и събиране на задълженията. Един от тях, който не е уточнен, е поел ангажимент за плащане на дълга в пълен размер до края на март, обявиха от Агенцията.

“В момента ЦСКА няма абсолютно никакви задължения към НАП, но все пак задълженията са изискуеми ежемесечно, защото това е ежемесечен процес и ЦСКА в един момент си плаща задълженията и никога не е имал проблеми с НАП”, коментира за БНТ Филип Филипов – изп. директор на ЦСКА.

“Размерът на задълженията, които имаме към НАП в момента е 200 хиляди лева, но се очаква до края на следващата седмица над 70-80% да бъде изчистени”, обяви пред БНТ Велислав Елезов – изп. директор на ФК Пирин.

От Ботев Враца заявиха, че задълженията им ще бъдат погасени до края на календарната година и че в момента имат сключен договор с НАП и изготвен план за погасяването им, който се обслужва регулярно. До 31 март клубовете от Първа лига трябва да докажат пред Българския футболен съюз, че нямат просрочени публични задължения към НАП, за да получат лиценз за следващия сезон. Това гласи Наредбата за национално клубно лицензиране на централата. Ще има ли отбори, които ще имат затруднения ще стане ясно в следващия месец.

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx