> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Жестоко: Ювентус с 210 млн. евро загуби за година


0
0
16

Ювентус регистрира колосални загуби в размер на 209,9 млн. евро в годината до юни, 2021 г. в сравнение с 89,7 млн. евро предишната година, обвинявайки финансовите поражения с пандемията от коронавирус.

Продължаващото разпространение на COVID-19 е имало „значителен, директен, негативен ефект“ върху приходите, най-вече от липсата на продадени билети и продукти, съобщиха от клуба в свое изявление. Някои от тези и други загуби се дължат и на високите доходи, които идват от телевизионни права от отложени мачове през 2020 г.

Ювентус разкри през август, че Бордът на директорите на клуба е одобрил увеличение на капитала с 400 млн. евро, за да стабилизира клубните финанси срещу ефекта от пандемията. “Старата госпожа” ще покрие загубите с пари от акционерите, което означава, че стойността на акциите на клуба ще падне. Отделно тимът понесе поражение и с напускането на Кристиано Роналдо, но само чистата заплатата на футболиста беше 31 млн. евро на година. “Бианконерите” взеха 15 млн. евро за 36-годишния португалец.

Коронавирусът удари по клубните финанси в цяла Европа, но според финансовата компания Делойт, приходите в Серия А за сезон 2019/20 намалели с 18% – най-големият спад от топ 5 първенствата на континента – Англия, Испания, Италия, Германия и Франция.

Снимка: Reuters

Споделете
0
0
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx
()
x