> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Шефът на Ювентус: Със Суперлигата ще спасим футбола


0
0
312

Планът за създаване на Европейска суперлига не е опит за преврат, а начин за спасяване на футболната индустрия, която е силно засегната от пандемията. Това заяви президентът на Ювентус Андреа Аниели. Италианецът и президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес са основната движеща сила на проекта, който набързо беше приключен, а сега клубовете си очакват санкциите.

Суперлигата не е преврат, а отчаян вик на тревога за система, която, съзнателно или не, върви към несъстоятелност. Години наред се опитвах да променя европейските турнири отвътре, защото признаците на криза бяха очевидни още преди пандемията”, каза Аниели.

В основата на Суперлигата бяха 12 от най-богатите клубове в Европа, но под огромния натиск девет от тях обявиха, че се разграничават от плановете. УЕФА постигна разбирателство с тях и им наложи финансови санкции, а Барселона, Реал и Ювентус продължават да вярват в осъществяването на новия турнир.

“Футболът не се реформира с този тип поведение пред лицето на кризата. За щастие знам, че не всички в УЕФА мислят по този начин. Желанието за диалог обаче остава непроменено. Ювентус, Барселона и Реал са решени да постигнат цялостна реформа на турнирите и най-вече в интерес на клубовете, които показаха, че се страхуват”, допълни Аниели.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

100лв БЕЗ ДЕПОЗИТ с промокод PB-0039
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 1200 евро
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
ДЖАКПОТ ОТ 25000лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments