> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Ивет без амбиции за Олимпиадата в Токио


0
0
1931

Ивет Лалова призна, че няма големи амбиции за Олимпиадата в Токио, до която остават по-малко от 100 дни. Най-добрата ни спринтьорка заяви, че пътят към Игрите в Япония се е удължил, но точно в такива моменти се проявяват истинските шампиони. А Ивет, с предстоящото за нея пето участие в най-големия спортен форум, определено е сред тях. Вероятно успех за нея ще е да влезе във финала в бягането на 200 метра. Лалова има виза и за 100 м.

“Подготвям се за Олимпийските игри ежедневно, ежечасно, ежеминутно. Наистина нашата работа – тренировките, не е само по няколко часа на ден. Представлява един процес, който е безкраен. Не само от състезание до състезание – целогодишно е. Много големи са натоварванията, но го правя с голяма обич. Много съм щастлива, че още се състезавам и наистина имам големи амбиции за Токио. Защото това, което се случи миналата година – отменената Олимпиада, беше тежък момент за всички спортисти”, обяви пред бТВ Лалова.

“Повярвайте ми, ние се храним, живеем, будим се с мисълта за олимпийските игри и за това да се представим във възможно най-добрата форма. Удължи се малко този път, но именно в такива моменти се проявяват истинските шампиони“, каза Ивет, която завърши на осмо място на 200 м на последните олимпийски игри – в Рио през 2016 г.

“Публиката е важна. Знаете, че тя има огромна енергия. Засега публиката ще бъде японска, което изобщо не е малко, защото преди две години, когато именно взех квотата на 200 м. в Осака, бягах пред абсолютно пълен 60-хиляден стадион на един от първите турнири за сезона. Така че това няма да е проблем. Проблемът ще бъде, че самата Олимпиада ще е по-различна. С това, че много трудно ще съберат на едно място 20 000 човека. Говорим за олимпийското село, за всички спортисти. За техните треньори, цялата организация, федерации, олимпийски комитети.

Стъпвайки на японска земя, ние трябва да се съобразяваме с правилата, които са въведени. Най-вероятно ще бъдем тествани постоянно – през ден или всеки ден. Освен факта, разбира се, че трябва да пристигнеш с негативен тест. Мисля, че това ще бъде най-стресиращият момент, защото не само трябва да стигнеш до Олимпиадата, да се изтренираш, да бъдеш в добра форма, да се представиш добре, ами трябва да го мислиш и този фактор, че всеки ден ще бъдеш тестван за COVID-19. Сигурна съм, че японците, като организатори, ще помислят за всичко. Надявам се да имаме големи успехи!”

“От времето, в което аз започнах да се занимавам с лека атлетика, се смениха вече няколко поколения спринтьорки. Аз имах честта да бягам с всички тези, които познавам и следя. Промениха се турнирите, парите дори, идеите за спорта. Промени се самият спорт – като маркетинг, като бизнес, като резултати. Мисля, че спортът сега е и по-интересен. По-красиви момичета има дори в него в момента. И в България се промениха за последните 20 години страшно много нещата. Аз съм оптимист – вярвам и виждам, че те вървят в добра посока. Мисли се за бъдещето, мисли се за младите. Надявам се наистина и те да имат съзнанието, което сме имали ние преди 20 години – за това какво е спортът, какво е успехът и каква голяма жертва иска той.”

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв

Comments