> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Италианците се радват на победата в София


48 0

Националите на Италия се радват на победата над България с 2:0 в София. В исторически план това е първи успех на “Скуадра адзура” над “лъвовете” на Националния стадион. Тя беше от втория кръг на световните квалификации.

На ст. “Васил Левски” дебютно за Италия се разписа Мануел Локатели, който оформи резултата в 82-ата минута. Халфът на Сасуоло влезе като резерва и се разписа с хубав фалцов удар.
“Невероятно е, още настръхвам. Емоцията е уникална и винаги ще ме държи. Но не летя в облаците, защото знам, че във футбола нещата бързо може да се обърнат от едната крайност в другата”, коментира Локатели. “Няма лесни мачове, срещу Италия всеки се стреми да даде най-доброто, но ние сме силен отбор и опитваме да спечелим всеки мач”, добави Локатели.

А автор на първото попадение след скандална дузпа беше Андреа Белоти (43).
“Празнуването на гола беше за моята дъщеря. Тя се роди в същия ден, в който дадох положителен тест за коронавирус, затова не можах да я видя две седмици. Бащинството е най-страхотното нещо, което може да се случи в живота. Тренирахме дузпи тази седмица и аз бях определен за първи изпълнител. Когато спечелихме дузпата, Инсиние ми даде топката, защото и той знаеше, че аз трябва да я бия”, коментира Белоти пред РАИ Спорт след мача.

Нападателят на Торино можеше да реализира и втори гол, но негов удар срещна гредата през второто полувреме.
“Мислех, че топката влиза, но направи странна траектория и се удари в гредата, а при добавката стрелях много неточно. Жалко, защото можеше да вкараме повече голове”, каза още 27-годишният футболист.

Това беше първи старт на Белоти за Скуадрата, след като се възстанови от коронавирус.
COVID-19 удари много от нас, включително мен, а и срещу нас имахме непознат съперник и трябваше да се справим с това. Реално не сме спирали да играем през лятото и вече има натрупана умора. Нормално е да има големи очаквания към Италия, защото сме голям отбор и може да постигнем забележителни неща”, каза още Белоти.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading