> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Селекционерът Ирландия вижда голямо бъдеще в български национали


41 0

Селекционерът на националния отбор на Северна Ирландия Йън Бараклъф похвали България след нулевото равенство в световната квалификация. Той бе разочарован, че неговият тим не стигна до победата. Според него вратарят Даниел Наумов е показал добро ниво. Бараклъф ни посъветва да разчитаме на тримата ни млади защитници Валентин Антов, Петко Христов и Андреа Христов, които неутрализираха домакините в Белфаст.

“Нашите задачи бяха да спечелим двубоя, за да влезем в първите две места. Напрежението определено беше в нас, трябваше да спечелим. Опитахме центрирания, опитахме всичко, но вратарят на България беше на добро ниво. Тримата отзад бяха млади, стояха добре и трябва да им дадете кредит на доверие. Трябваше да се опитаме да спечелим, но не можахме“, обяви той.

“Това е един млад отбор с нов треньор (Ясен Петров), очевидно пробва нови състезатели, които да се развиват в бъдеще. Явно нов цикъл, нови играчи, ново лице за българския футбол. Не е чак толкова голяма разликата с Италия. Ще се опитаме да вземем нещо от следващите мачове. Ще продължим да преследваме нашата цел”, завърши Бараклъф.

Именно дебютантът на вратата Наумов беше големият герой, след като стражът на новака в efbet Лига буквално заключи вратата си.
“Много се радвам, че дебютирах за националния отбор. Труден мач срещу здрав противник. В края можеше да спечелим, което щеше да е най-доброто. Радвам се, че запазихме суха мрежа. Имаха 4-5 корнера в рамките на 2 минути. Имат високи играчи, статичните положения са заплаха. За наша радост се справихме”, заяви Наумов.
“Играли сме доста време заедно с тези, които сега бяха в отбрана. Разбираме се. Искахме да спечелим първа победа в тези квалификации. Играхме за победата”, допълни още вратарят на “червените”.

Снимка: Фейсбук

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading