> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Херо с анализ за груповата фаза на Евро 2020


0
0
59

Бившият национален селекционер Димитър Димитров-Херо даде своето мнение след края на груповата фаза на Евро 2020. Бившият наставник на Левски, Лудогорец, Берое и Литекс очерта своите виждания за шампионата, разочарованията и фаворитите си.

Щеше да бъде огромна изненада, ако Германия беше отпаднала в групата, какъвто вариант имаше снощи. За мен много приятно впечатление ми направи отборът на Унгария. В тази жестока група, в която бяха, очаквах да са кръводарители. Но представянето им надхвърли очакванията ми, защото играха достойно и в трите мача. Разочарование също така е и Полша. Очаквах да покажат много повече и да се класират за елиминациите, защото имат никак нелоши футболисти”, каза Димитров.

Но според него сега в елиминациите започват истинските мачове. И много често се случва да отпадат изненадващо отбори, които са излезли от групите със 100-процентов актив. С 9 точки са Италия, Белгия и Нидерландия.
“За мен Белгия е един от фаворитите не само заради 9-те точки, а и като потенциал. Играчите им като качества са страхотни. Но в елиминациите често това не е достатъчно, защото трябва да се покаже манталитет и характер на победител. Но Германия и Италия имат плюс това, че до момента са играли само в един град, докато Белгия постоянно пътуват. От тази гледна точка на организацията, аз съм привърженик първенството да бъде в една страна, защото условията почти са еднакви за всички- и като дистанции, и като температури”, каза пред БТА още опитният специалист.

“Тъй като сезонът в големите европейски клубове, и най-вече в Англия, беше много натоварен, сгъстен, неминуемо ще се усети умора в някои отбори. Може да не е сега, но в по-късен етап от първенството ще се усети. И тази умора ще наклони везните в равностойните мачове от елиминациите. И предвид това, очаквам всякакви резултати. Разбира се, на осминафиналите два мача веднага се набиват на очи: Англия – Германия и Белгия – Португалия. Не бих се наел да прогнозирам”.

Опитният специалист е много доволен от работата на ВАР-екипите на първенството. И казва, че винаги е бил радетел за въвеждането на ВАР, защото грешките много намаляват и справедливостта е по-голяма.
“В тактическо отношение няма нищо ново. Прави впечатление, че много отбори играят с трима централни защитници. Така отборът изглежда по-стабилен, по-сигурен в защита. Има много отбори, които играят 3-4-3, както и 3-5-2. Схемите на игра са достатъчно познати, не е нещо ново. Прави впечатление, че отборите обръщат сериозно внимание на защитата. Унгария така постигнаха и резултатите си. И двата пъти след като поведоха, нареждат 10 души на 35-ия метър. И за Германия стана много трудно, завърши Димитър Димитров.

Снимка: Берое

Споделете
0
0

Comments