> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

УЕФА затвори устата на българина, помогнал за спасяването на Ериксен


0
0
76

Докторът на Лудогорец Валентин Великов, който помогна за спасяването на живота на звездата на Дания Кристиан Ериксен, няма право да говори пред медиите за инцидента. Забраната идва от УЕФА. Великов има ангажимент към европейската централа по време на Евро 2020. От години той е допинг-ченге. След края на шампионата Великов ще се върне към работата си в Лудогорец.

Припомняме, че в събота вечерта Кристиан Ериксен изпадна в безсъзнание по време на мача с Финландия (0:1). Впоследствие стана ясно, че той е получил инфаркт, а в продължение на няколко минути не е дишал и сърцето му е било спряло.

Ериксен ще остане в болница още два дни, съобщи неговият агент. “Той се шегува и е в добро настроение. Чувства се добре. Всички искаме да знаем какво точно се случи. Лекарите му правят множество изследвания и това отнема време”, заяви Мартин Шутц пред в. “Гадзета дело Спорт.
29-годишният халф на Интер Милано повече няма да играе на европейския шампионат, но се очаква съвсем скоро да продължи своето възстановяване при домашни условия.

“Чувства се отлично и е щастлив, защото видя колко много хора се интересуват и ги е грижа за него. Получи съобщения от целия свят. Несъмнено ще иска да подкрепя отбора на Дания в мача срещу Белгия като запалянко”, каза още Шутц след посещението си при Ериксен в болницата.
Все още не се знае дали полузащитникът на Интер ще бъде на стадион “Паркен” за мача между Белгия и Дания на 17 юни.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments