> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Лудогорец връща Десподов на Каляри


44 0

Лудогорец ще върне Кирил Десподов на Каляри. Националът на България е при “орлите” от средата на октомври, като тогава беше обявено, че договорът му е под наем за 1 година. В него има откупна опция, но тя вероятно е твърде висока за родния шампион. Както е известно, италианците взеха играча от ЦСКА за 4 млн. евро и надали ще искат да се разделят с него за символична сума. На всичкото отгоре Десподов в момента съдия Каляри за неизплатени заплати. За неяснотата на статута на Десподов разкри треньорът Валдас Дамбраускас, който във фейсбук отговаря на въпроси на феновете.

“Рано е да кажем за играещите под наем. Не знаем каква е ситуацията с Десподов. Бърнард Текпетей има по-дълго споразумение с клуба. Нищо все още не е ясно. Когато стане ясно, клубът ще обяви всичко официално”, каза литовецът.
“Идеалната ситуация е на всяка една позиция да имаме по двама играчи. За мен най-важното е да има баланс, защото нито един отбор не може да играе 90 минути на максимум. Опитваме се да водим доминиращ футбол с контрол на топката и да покажем по-голяма скорост. Много от отборите в България играят по-затворено. Когато бъдем пресирани високо е необходимо да търсим бързо изнасяне на топката. Имаме двама разиграващи плеймейкъри – Алекс Сантана и Светослав Дяков. Казах, че постоянно търсим играчи и ще видим дали ще има такива, които да ни подобрят нивото”, допълни той.

За да влезем в Шампионската лига, трябва да отидем в магазина и да си купим магическа пръчка и всичко да се получи, шегувам се. Трябва да работим на всички нива – в скаутинга, тренировките и да търсим максимума, който да извлечем от футболистите в момента. Трябва да изградим много добър състав, защото разликата между Шампионската лига и Лига Европа е голяма. Трябва да направим добра селекция, за да атакуваме турнира”, заяви Дамбраускас.

Може да ме изпитате с детектор на лъжата, но Разград е идеалното място на професията, която съм избрал да практикувам. Базата е страхотна. Има мир и всичко е прекрасно е, че за мен всичко е на 5 минути разстояние. Мога да дойда сутринта, а след това да се върна вечерта. Много ме радва, че хората ме поздравяват. Усещам любовта, която феновете имат към отбора. Надявам се всички привърженици да се върнат на стадиона и да усетим подкрепата отново”, обобщи Дамбраускас.

Снимка: Лудогорец

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading