> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Кирил Десподов съди Каляри


54 0

Българският национал Кирил Десподов е завел дело срещу италианския Каляри за неизплатени заплати. Това разкри в-к “24 часа”, позовавайки се съобщение на профсъюза на играчите FIFPro на официалната им страница. Има сериозни проблеми с играчи, които се връщат от наем в отборите, които държат правата им.

Проблемът дошъл заради коронавируса. В Италия разрешиха заплатите на играчите да бъдат изплатени на 14 равни вноски през миналия сезон и на 10 през този, за да се помогне на клубовете. След като Десподов се върнал от наема си в Щурм Грац, това решение довело до това, че от Каляри не са му изплатили 2 заплати.

Десподов е подал жалба в арбитражния съд в Италия.
Там вече има решение по подобен казус – играч и спечелил делото и това е довело до отнемане на три точки от актива на клуба и обявяване на играча за свободен агент.

Това би било добре дошло за Лудогорец, който трябва да откупи правата му от Каляри в определен срок, а сумата била сериозна. Но ако Десподов бъде обявен за свободен агент това няма да се случи. Решение по казуса се чака до месец. Десподов в момента е на лагер с националния отбор, а селекционерът Ясен Петров обяви, че офанзивният футболист все още е под въпрос за неделния мач с Италия.

Снимка: Лудогорец

Коментари във Facebook

Абонирайте се за бюлетин


Loading