> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Държавата се зае с концесията на “Герена”


0
0
533

Със заповед на министъра на младежта и спорта – Весела Лечева, ще се създаде комисия, която да изготви проект за отдаването на концесия на стадион “Георги Аспарухов” и прилежащите му площи.
Комисията, която ще е с участието на Областната администрация на област София, ще организира и проведе подготвителните действия, за откриване на процедура за въпросната концесия.

Именно концесията на стадиона се смяташе, че е едно от условията, при които кандидат купувачът “Юнайтед Груп” ще придобие мажоритарния пакет акции на Левски. Неведнъж в последните седмици хора от “синьото” ръководство призоваваха да се задействат тези процедури, за да може клубът да получи своя стадион на дългосрочна концесия.

Очевидно намерението на процедурата е при влизането на евентуален нов собственик, той да може да построи нов и модерен стадион на мястото на “Георги Аспарухов”.

“При провеждането на подготвителните действия по Закона за концесиите комисията трябва да изготви и представи на министъра на младежта и спорта необходимата проектна документация за възлагане по реда на Закона за обществените поръчки, изготвянето на правен, технически и финансово-икономически анализ на концесията.
Проектът за концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София, е включен в Плана за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г. Той е одобрен от Министерския съвет на 17 февруари 2021 г.”, обявиха от ММС.

В същото време от Левски най-накрая излязоха с официална позиция около скандала с контролите на тима в Дубай. Първата от тях е днес от 16.30 часа срещу местния Ал Насър, като проверката няма да се предава по телевизията.
“По изричното желание на съперника двубоят няма да има телевизионно излъчване. Подробности от срещата очаквайте в официалния сайт на “ПФК Левски” и в социалните канали на клуба”, написаха от клуба.
“Сините” обаче продължават да пазят мълчание относно трите скандални проверки срещу руски тимове. На 17 януари тимът на Мъри Стоилов ще мери сили с Краснодар, след което са предвидени спаринги със Спартак Москва и Урал.

Тези мачове няма да бъдат предавани по телевизията заради санкциите, наложени срещу Русия. Освен това, голяма част от феновете на Левски също се възпротивиха срещу тези 3 мача.
От щаба на “сините” обмислят да замажат конфузната ситуация с варианти или тимът да играе с жълти гащета, като по този начин екипът символизира знамето на Украйна, или в началото отбора на излезе с транспарант “Не на войната“. Официална информация обаче все още липсва.

Снимка: Фейсбук

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx