> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Селекционерът на Дания: Вълшебно представяне


0
0
58

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд беше повече от доволен от класирането на 1/4-финал на Евро 2020. Това се случи при 4:1 над Русия, с която “червеният динамит” събра 3 т., но те бяха напълно достатъчни.

“Какъв мач! Надявахме се, че ще е вълшебна вечер и точно така и стана. Благодаря на всички за подкрепата, която ни оказваха. Не очаквах, че ще бъде толкова силна вечер. Това означава много за нас, повлия ни силно. Приятелството, отборния дух. Просто е потресаващо как футболистите се бореха и си помагаха един на друг. Изиграхме и трите мача на много високо ниво и заслужавахме да продължим. Не мога все още да си представя как играчите преодоляха това, което се случи в първия мач (б.р. инцидентът с Кристиан Ериксен).
Голямо благодаря на цялата страна за подкрепата. Надявам се да продължим да даряваме Дания с такива страхотни емоции. При отмененият гол на Белгия започнахме малко да нервничим, но след това овладяхме ситуацията. Бяхме готови да се борим до последно”, коментира Хюлманд.

А за Играч на мача беше избран Андреас Кристенсен. Защитникът на Челси отбеляза красив гол с удар извън наказателното поле, а в отбрана беше безгрешен.
“Бяхме фокусирани върху своята игра. Трябваше да слушаме указанията на треньора. Играхме атакуващо, аз вкарах добър гол. И досега се опитвах, но този път се получи. Атмосферата в отбора е уникална. Лудост е това, което ни се случва и в същото време е фантастично да си част от нещо толкова велико”, коментира Кристенсен.
На 1/8-финалите Дания ще се изправи срещу Уелс.

Снимка: Фейсбук

Споделете
0
0

Comments