> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Златко Далич: Феновете могат да се гордеят с нас


0
0
66

Селекционерът на Хърватия Златко Далич вече може да диша по-спокойно, защото тимът му записа първа победа на Евро 2020 и се класира за 1/8-финалите. В решаващия мач “ватрените” биха домакина Шотландия с 3:1, а специалистът не спести похвали и за съперника.

“Давате ни сили и можете да се гордеете с нас. Показахме на какво сме способни, макар и последните 10 дни да бяха много тежки за мен и останалите”, коментира Далич.

“След като получихме гол във вратата си за 1:1, не се спряхме. Знаехме, че можем да спечелим, трябваше просто спокойно и концентрирано да продължим да контролираме мача. Рано или късно щяхме да вкараме, което се и случи. Това беше много труден мач срещу сериозен противник, но ние се справихме. Благодаря на всички, които ни подкрепяха”, допълни той.

Колегата му Стийв Кларк също не беше толкова разочарован, защото това беше първо участие на “гайдарите” на голям форум от 23 години.
“В първия си мач не спечелихме точки, след това на “Уембли” вложихме много физически и психически сили, за да си подарим шанс и в резултат в третия мач бяхме изтощени. Но за следващия турнир ще сме готови. Обещавам, че няма отново да чакаме 23 години”, зарече се Кларк.

“Тъжно ми е за играчите. Ние дълго време не успявахме да се класираме на голямо първенство, а сега имаме група от силни футболисти, които успяха да сторят това. Показахме добри неща в турнира, но за съжаление не успяхме да съберем нужните точки. Сега излязохме срещу отбор, който има голям опит в такива турнири и особено как се провеждат последните мачове в групата, докато ние не притежавахме подобни знания. Затова за нас Евро 2020 приключи, а Хърватия продължава”, допълни той.

Снимка: БГНЕС

Споделете
0
0

Comments