> > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > >

Катя Дафовска стана шеф в световния биатлон


0
0
215

Олимпийската шампионка от Нагано 1998 Екатерина Дафовска стана шеф в световния биатлон. Тя бе избрана за един от шестте члена на Управителния съвет на Международния съюз по биатлон (ИБУ). Така чепеларката набързо си намери работа в спорта, след като наскоро беше изгонена от родната федерация.

Вече бившият председател на Българската федерация получи 19 гласа и заедно с германеца Франц Стейнле, словенеца Тим Фарнчик, норвежеца Торе Бойгард, французина Фабиен Сагуес и италианката Натали Сантер ще взимат част от важните решения в световния биатлон в следващите поне две години.

Освен за членове на Управителния съвет, на 15-я редовен конгрес на ИБУ бе гласуван и нов мандат на Оле Далин като президент на съюза. Бяха избрани и новите членове на Техническата комисия на ИБУ, сред които е и двукратната носителка на големия кристален глобус в Световната купа Кайза Макарайнен, която бе назначена от Комисията на атлетите.

Друга важна точка за гласуване по време на Конгреса бе изборът за домакин на Световното първенство през 2027 година. Честта се падна на естонския град Отепя, който през март тази година за първи път в историята си прие кръг от Световната купа. За кандидатурата на естонския град гласуваха 40 члена на ИБУ, а против само един.

Снимка: БФБиатлон

0
0

Лицензирани букмейкъри и казина в България

НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
10лв без дезпозит с промокод 1701
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 300лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв + 50лв безплатен залог
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ
Виж Бонусa в Bet365
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 222лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 250лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
НАЧАЛЕН БОНУС ДО 200лв
Запишете се
Уведоми ме за
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
Покажете всички коментари
0
Оставете Вашия коментарx